Büyük Başarı (KIBRIS Gazetesi)

Basında Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi: Büyük Başarı | Kibris Gazetesi

Büyük başarı

2015-2016 öğretim yılında, BEAL ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı’nda Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Cemran Türkoğulları birinci, Esra Nur Karataş ise üçüncü oldu.

Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Güren Koral, dün yerleştirme sınav şampiyonlarının tanıtıldığı basın toplantısı düzenledi.

Koral, BEAL’e giren öğrencilerin, ilk 25’ de 16’sının ve 120 kişilik okul kontenjanından 64’nün dershanenin öğrencilerinden oluştuğunu söyledi.

Koral, Fen Lisesi’ne giriş sıralamasında 1, 2, 3 ve 4’üncü gelen öğrencilerin de dershanenin bünyesinden seçildiğini kaydetti. Koral, BEAL ve ICGSE bölümüne verilen 30 kontenjanın da dershane öğrencilerinden oluştuğunu ifade etti.

“Öğrencilerin tamamına yakını başarılı oldu”

Koral, dershane öğrencilerinin neredeyse tamamına yakınının başarılı olduğunu söyledi. Sınavda başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Koral “Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi olarak vizyonumuz, öğrencilerimizin sadece eğitimde başarılı olması değil, sosyal ve kültürel açıdan da özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirilmesidir” dedi.

Güren Koral, şöyle konuştu:

“2013 yılında Yeni Sistem, Atlas ve İlim Final Dershaneleri’nin ortak paydası olarak kurulan Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi; her yılki geleneği bozmayarak, bu yıl da yerleştirme sınavında birçok başarıya imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Bizlere bu güzel duyguları yaşatan ve bizleri her yıl bir adım öne taşıyan kıymetli öğrencilerimize ve değerli velilerine teşekkürlerimi sunarım. 2015-2016 eğitim öğretim yılında titiz bir çalışmanın sonucunda BEAL ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme sınavında dershanemiz öğrencilerinden, Cemran Türkoğulları birinci- Esra Nur Karataş da üçüncü olarak bizleri ve ailelerini gururlandırmış ve başarılarımızı taçlandırmıştır.

Ayrıca BEAL’e giren öğrencilerin ilk 25’de 16’sı, 120 kişilik okul kontenjanından 64’ü dershanemiz öğrencilerinden olmuştur. Bununla bitmeyen başarımız Fen Lisesi’ne giriş sıralamasında 1, 2, 3 ve 4’ncüsü yine dershanemiz öğrencilerinden olmuştur. Yine BEAL’de ICGSE bölümünde verilen 30 kontenjanın 14’ü öğrencilerimizden oluşmuştur. Böylelikle dershanemiz öğrencilerinin nerdeyse tamamına yakını başarılı olmuştur.

Bizler Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi olarak vizyonumuzu öğrencilerimizin sadece eğitimde başarılı olması değil, sosyal ve kültürel açıdan özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirilmesini de hedef almaktayız.

Sözlerime son verirken sınavda başarı gösteren öğrencilerimizi tek tek tebrik eder değerli velilerimizi kutlarım.<br />

Ayrıca bu uzun süreçte öğrencilerimizin başarılarında büyük payı olan, özverilerini hiçbir zaman esirgemeyen değerli öğretmenlerimize de teşekkürlerimi sunarım.

Bu basın toplantısı vesilesi ile Girne Bölgesindeki velilerimize de bir müjde vermek istiyorum. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Girne’de yaşayan öğrencilerimize Girne Şubemizle hizmet vermeye başlıyoruz. Eğitimdir bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi için el ele daha ileriye…”